Jdi na obsah Jdi na menu
 


Plněná rajčata

9. 10. 2008

Potřebujeme:

8 velkých rajčat
sůl
mletý pepř
svazek jarní cibulky
300 g šunky
8 plátků taveného sýra

Příprava:

Omytá rajská jablíčka dvakrát napříč překrojíme, osolíme a opepříme. Očištěnou a omytou jarní cibulku nakrájíme na 5 cm plátky, myslím tím tu zelenou nať. Povaříme je 2 minuty v osolené vodě a dáme okapat. Šunku a sýr nakrájíme na nudličky široké asi 1 cm. Spodní díl rajčat vyskládáme do zapékací misky, obložíme šunkou a kousky cibule. Přiložíme druhý plátek rajčete a obložíme šunkou a cibulí. Můžeme přikrýt posledním plátkem rajčete nebo nechat odkryté a zajistíme párátkem. Přikryté pečeme asi 1/4 hodiny v předehřáté troubě na 200 °C. Před podáváním můžete ještě opepřit a zakápnout pár kapkami olivového oleje.